Blog uživatele josephus

Povolání k sukni

30. 8. 2016 17:13

Na konferenci v Brně při jednom rozhovoru mi kamarád řekl, že chlap při hledání povolání hledá správnou sukni. Jenomže ty jsou vidět pravidelně jenom u ministrantů v kostele. Pak by teda museli praskat semináře a kláštery.

Když jsem se nad touto myšlenkou zamyslel, mám dojem, že každá ta sukně charakterizuje jeho nositele respektive nositelku (církev je taky ženského rodu). Klerika mluví o posvátném charakteru osoby a měla by vzbuzovat úctu, ženských sukní je nespočet střihů, velikostí, délek... Každé sluší a pasuje jiný typ a délka. Ale každá, myslím si, říká něco o povaze, charakteru, zájmech atd. jejích nositelek. Může tím taky naznačit jakého toho chlapa by chtěla jednou po svém boku mít. Myslím si, že do jisté míry to može taky nám mužům ulehčit hledání. I muž má vnímavé oko a srdce a dokáže vnímat tuhle krásu skrývající tajemství duše a tužeb. Selský rozum říká, že každá žena najde v sukni sebe sama. Najde svoji přirozenost a pánové to ocení. Třebas se k tomu neradi přiznávají.

Jistě teď někdo namítne, že krása ženy není jen o sukních. To je snad samozřejmé, že se doladí slušivou halenkou či tričkem nebo různě kombinuje. Možností je hromada podle vkusu každé. Pak se pěkně učeše a už jen čeká na ocenění svého výběru. Holky, ty sukně vám ale vážně moc sluší, nebojte se toho, patří k vám. ;-)

O tom proč nepraskají semináře ve švech, třebas je ministranská sukně jedinou pravidelně viděnou sukní, by bylo zase na další zamyšlení. Třeba proto, že je tak malý výběr.

Zobrazeno 1684×

Komentáře

Markéta Pavelková

Pěkně, Jožko. Díky za to ;)

dromedar

"... Třeba proto, že je tak malý výběr." Čeho? Seminářů?

josephus

Marky taky díky. Su rád, že se článek líbí. Čekal sem spíš negativní ohlasy.

@dromedar Celé je to o sukních, tak to snad je z kontextu zřetelné. :)

LiduškaŠ

To je pravda. Střih i barva ministrantských sukní je poněkud fádní. Tam moc na výběr není. Mizivé oživení přinášejí mužské řády, které nabízejí k nošení ještě barvu hnědou a bílou.

A ještě jedna poznámka: zatímco při výběru mezi ženskými sukněmi bere muž se sukní i její nositelku, při výběru sukní vyskytujících se v presbitáři mu musí stačit jen ta sukně.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz