Blog uživatele josephus

Otevřený dopis vděčnosti

1. 11. 2018 9:27

Pán nás vede a ujišťuje nás, že se o nás postará. V bibli je 366 nebojte se a pokud opravdu dokážeme až slepě důvěřovat, opravdu se stará a mluví k nám. Mnohdy nás taková důvěra stojí mnohé odmítnutí od okolí a nejbližších, ale věřím, že se vyplatí. Boží vedení je nepochopitelné lidskému myšlení a člověk tak zůstává sám.

Já bych se chtěl podělit o vděčnost za toto zvláštní vedení. Abych to přiblížil...

Mezi mnou a sloubenkou postupně vznikla propast, kterou jsme nedokázali zvládnout. Jistě bych dokázal najít sílu hledat řešení a probojovat se přes trní hádek až ke své Růžence. Každopádně já cítil, že ona potřebuje provětrat hlavu mimo vztah a dozrát a já taktéž potřeboval zapracovat intenzivněj na sobě. Vztah jsem teda s plnou důvěrou a odevzdáním Pánu vložil do Jeho rukou... V průběhu prázdnin mi, ale vrazila kudlu do zad a vydala se vstříc světským radovánkám. V tu chvíli jsem pocítil Pánovu prosbu a výzvu, abych se s ním vydal na výšiny a modlil se intenzivně za svoji snoubenku. Požádal mě, abych s ním nesl kříž, rozjímal Jeho utrpení a všecko mu obětoval za svoji Zlatovlásku. Vnímal jsem příslib, že nás zase vrátí k sobě a promění naše srdce. Je opravdu lidsky nemožné slepě věřit, že se to nejak vyřeší, že On má všecko pevně v ruce. Ještě mám poslední zbytek této důvěry po všech zraněních a neúspěších a snažím se ze všech sil obstát se svojí slabou vírou.

Ačkoli mi skoro všichni říkají, vykašli se na to, už se ti nevrátí, tak mi velice pomáhá kniha "Jako laň na výšinách" a Pán mi v pravý čas vždycky pošle pomoc a oporu. Za všechny, kteří mě nejakým způsobem podrželi jsem moc vděčný a taky tímto bych jim chtěl poděkovat. Nejhorší je, že nemám žádný jistý příjem. Pán mi ale k tomu těžkému úkolu dává všecko co potřebuju. Jídla mám dostatek. Peníze jsem měl sice prozíravě našetřené, zásoby ale došly a já musím důvěřovat. Hlavní věc, co mě přiměla k psaní je placení ubytování. Celý měsíc přemýšlím z čeho zaplatím ten další, když práce či brigády nevychází. A přesně v poslední den měsíce dostanu přiležitost si vydělat. Dostal jsem přesně tolik, kolik potřebuju na to ubytování. Geniálně načasované, vydělal jsem sice o neco míň, ale dostal jsem přesně kolik potřebuju. Tady bych chtěl ukázat, že pokud Bůh volá k nejakému úkolu, opravdu dává taky ty prostředky.

A tak mám naději, že taky moje milovaná se vrátí a vztah bude daleko krásnější a zralejší jak předtím. Sice musím počítat s tím, že moje představy budou zase jiné jak realita a třeba to bude uplně jiná jak si sním, ale mám naději, že to co máme vybudované se promění a navážem dál a tentokrát už svatbu budem taky zařizovat.

Zobrazeno 719×

Komentáře

Trpaslík_Skřítek_Jaňul

Tak to jsou krásná a silná slova. Bojuj s růžencem v ruce a s pomocí Boží vyhraješ. :-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz