Blog uživatele josephus

Kde se vzal Bůh?!

20. 12. 2014 22:46

Když tak přemýšlím nad otázkama života, vztahů, stvoření světa a existence, občas mě napadají zajímavé věci. Chtěl bych se o jednu myšlenku podělit.

Často jsem se ve škole setkal s výsměchem od spolužáků jak můžu věřit v něco, co nevidím a nemůžu si osahat ani ověřit, že existuje. Snažil jsem se jim to vysvětlit různýma způsobama a přirovnáníma, ale marně. Pořád jsem byl vývrhel třídy a ten pánbíčkář.

Ve vyznání víry říkáme: Věřím v Boha...zrozený, nestvořený. Často máme sami problém se s tím vypořádat. Pokud nás vůbec napadne se nad tím zamyslet. A přitom je to to nejprimitivnější k chápání, ale my zasaženi prvotním hříchem a hříchem vůbec vidíme všechno složitě. Považujeme to, co nechápeme za tajemství.

Bůh je Láska - to je jasné a všichni to víme a věříme v to. Jestliže je Bůh Láska, můžeme přemýšlet, kde se vzal, protože s láskou jsme se setkali a můžem ji prožívat. V jedné písničce se zpěvák ptá lásky, kde se bere a ona mu odvětí: "Já sa sama rodím mezi mládencama aj pannama chodím. Já sa sama rodím, v tom je ta pointa." Aniž si to uvědomujeme, sami zažíváme počátek všeho, počátek stvoření.

Teda na tomto jednoduchém příkladu se můžem sami ujistit o tom, že Bůh je, že existuje. A každý, kdo se aspoň jednou za život zamiloval, musí pochopit, že Bůh byl dřív jak člověk nebo aspoň musí příjmout jeho existenci. Všechno krásné pochází z lásky, z Boha. Bez lásky by nemohlo existovat dokonce ani zlo. Láska je tak jednouchá, protože sami jsme láska a tak složitá, protože se nevidíme. 

Zobrazeno 1144×

Komentáře

lettuce

wow..Ty jsi filozof ;-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz